На Київщині затримали на хабарі голову районної військової адміністрації (ФОТО)

Що відомо про корупційну схему

У Броварському районі затримали виконуючого обов’язки начальника районної військової адміністрації та його радника під час спроби отримання хабаря. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

Відомо, що посаду виконуючого обов’язки начальника Броварської районної військової адміністрації обіймав Павло Проскочило. Ім’я затриманих посадовців голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба не називає.

За інформацією правоохоронців, затримані налагодили корупційну схему. Зокрема, вносили дані про осіб до інформаційної бази “Шлях”, що надалі давало можливість безперешкодно перетнути кордон. За це посадовці вимагали певну винагороду. Їх затримали під час отримання 350 тисяч гривень.

"Моя позиція принципова – в умовах війни в державі, незалежно від займаної посади, всі правопорушники мають бути виявлені. Їх покарання буде невідворотним", — прокоментував Кулеба.

Керівник Київської обласної військової адміністрації додав, що усі випадки корупції мають бути розслідувані правоохоронцями.

В прокуратурі Києва уточнили, що гроші затримані брали з представників благодійних організацій за внесення даних про водіїв до інформаційної бази для безперешкодного виїзду за кордон. Посадовцям повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві місцевий мешканець привласнив приміщення Оболонського РАЦСу. До схеми причетний 60-річний киянин, якому тепер загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України, які привласнили 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції для ЗСУ. До організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні громадяни України. Гроші турецької компанії "відмили" через власну офшорну компанію у Бахрейні. 

Окрім того, у Деснянському районі Києва виявили одне з добровольчих формувань територіальної оборони, учасники якого незаконно зберігали арсенал зброї та боєприпасів. Подробиці спецоперації — в нашому матеріалі.

Читайте також, що під виглядом добровольців у Києві діяла банда під керівництвом російського агента.

Читайте также