СБУ викрила у Києві російську злочинну групу: зловмисники намагалися зірвати опалювальний сезон (ВІДЕО)

СБУ нейтралізувала агентурну групу ФСБ, яка збирала інформацію про координати столичних ТЕЦ

У результаті спецоперації у Києві СБУ викрила російських агентів. Група ФСБ передавала ворогові геолокації військових об’єктів та критичної інфраструктури на Київщині. Отриману інформацію окупанти мали на меті використати для здійснення серії ракетних ударів по столиці, щоб завадити підготовці до опалювального сезону.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Зловмисники переправляли окупантам інформацію про локацію українських військових підрозділів, теплових електростанцій та залізничних вузлів. Для цього вони використовували анонімні канали у Телеграмі. Група здійснювала фотофіксацію об’єктів та передавала фото ворогам з позначками на електронних картах.

За кожну передану відомість окупанти перераховували агентурній групі грошову виплату розміром у 5 тисяч (у гривневому еквіваленті). Для того, щоб замаскувати отримання коштів, група використовувала криптовалютні гаманці та оформлені на інших осіб банківські картки.

Слідство виявило, що злочинну групу сформував кадровий співробітник управління ФСБ. До її складу входило четверо мешканців Києва. Для конспірації вони використовували псевдоніми, серед яких "Y", "Шаман" та "Нарік".

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисників, встановили місце їх знаходження та затримали.

Під час обшуків за місцями проживання ворожих агентів були виявлені:

- мобільні телефони із листуваннями з російськими кураторами;

- банківські картки, на які надходили гроші з країни-агресора.


Читайте на сайті: "Ажіотаж у Глово у зв'язку з відкриттям МакДональдс: кількість замовлень у Києві зросла на 442%"Через величезну кількість бажаючих замовити улюблену їжу програма почала працювати некоректно. Зі списку закладів, де можна було зробити замовлення, МакДональдс постійно зникав. Користувачам доводилося кілька разів оновлювати програму Глово, поки мережа фастфудів не з'являлася в списку. Деяким замовникам доводилося чекати на можливість оформити замовлення по кілька годин. Також користувачі годинами чекали на приїзд кур'єра.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися