Під Києвом намагалися привласнити землю вартістю майже пів мільярда

Що відомо про схему привласнення землі лісового фонду

В одній із територіальних громад Бучанського району Київської області в судовому порядку повернули майже пів сотні гектарів лісу. Про це розповіли у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, суд задовольнив позови Києво-Святошинської окружної прокуратури про повернення у власність територіальної громади земельних ділянок вартістю понад 410 мільйонів гривень на території Бучанського району.

Відомо, що підприємство незаконно набуло право власності на земельні ділянки на території села Дмитрівка. Відведення у власність цих земель відбулося з порушенням вимог земельного та лісового законодавства. Спірні ділянки перебувають у постійному користуванні спеціалізованого лісогосподарського підприємства КП "Святошинське лісопаркове господарство", яке дозволу на їх вилучення та зміну цільового призначення землі не надавало. Під час розслідування кримінального провадження встановили, що державні акти на право власності на спірні земельні ділянки мають ознаки підробки. Суд підтримав скасував рішення реєстратора про державну реєстрацію за юридичною особою права приватної власності на земельні ділянки. Після набрання рішенням законної сили 49 гектарів земель буде повернуто у власність Дмитрівської територіальної громади.

Окрім того, за позовом прокуратури з приватної власності державі повернуть землі лісогосподарського призначення вартістю понад 53 мільйонів гривень. Суд задовольнив позов Обухівської окружної прокуратури щодо повернення у державну власність земель лісогосподарського призначення площею в один гектар. Рішенням органу місцевого самоврядування у приватну власність семи громадян передано земельні ділянки для будівництва та обслуговування житлових будинків і ведення особистого селянського господарства. Відведення спірних земель у приватну власність на території Обухівського району відбулося із порушенням законодавства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Джерело: https://t.me/press_kobl


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Виктор

26 жовтня 2022, 09:06

Собака лает - караван идёт.

Валентин

25 жовтня 2022, 21:39

Пидери

Vs

25 жовтня 2022, 19:36

Невже нас грабують інопланетяни? Без прізвищ, без посад злочинців що грабують загальнонародну власність перемогти їх не вдасться. Хто покриває мафію? Хто забирає ці гектари? Це наслідки того, що Зеленський не провів судової реформи!

Куяльник

24 жовтня 2022, 22:32

В бучанськом районі дуже багато цікавого проходить, в людей будинки забирають так званим рейдерських захватом, поліція не реагує нінащо, за допомогою поліції проводять обшуки незаконні навіть автівку знайти не можуть і так далі короче кажучи роби що хочеш і нічого тобі не буде. Ось тільки цікаво хто за цим всім стоїть?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися