У Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету

Посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему

У Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету. Правоохоронці столиці припинили діяльність злочинної групи. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Метою чиновників було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі 7,8 мільйонів гривень.

Начальник поліції Києва Іван Вигівський розповів, що посадовець однієї із райдержадміністрацій столиці організував злочинну схему приблизно у 2020 році та залучив до неї ще шістьох осіб.

Злочинцям загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 

Досудове розслідування триває.

На Київщині збільшили поліцейську присутність в темну пору доби. У зв’язку з ускладненням роботи комунікаційних систем критичної інфраструктури на території району відновили роботу спільних піших патрулів зі складу поліцейських та представників добровольчих формувань. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Київській області, - передають "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися