Киянин ошукав волонтерів на 100 000 гривень: шахрайська схема

Мешканець столиці ошукував волонтерів на продажі військової амуніції

Київські слідчі оголосили про підозру 20-річному мешканцю столиці, який ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. 

Повідомляється, що підозрюваний через оголошення у соціальних мережах отримав від волонтерів замовлення по закупівлі необхідної військової амуніції для захисників. Від потенційних покупців порушник вимагав 100% оплату, а також додаткові витрати на розмитнення товарів.

Під час обшуків у помешканні зловмисника правоохоронці вилучили мобільні телефони та банківські картки з ознаками злочинної діяльності.

За шахрайство фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Поліція Київщини оприлюднила "топ-10" шахрайств: як не дати себе ошукати. Навіть під час воєнного стану спостерігається збільшення кількості звернень щодо вчинення шахрайських дій. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Київської області. Статистика шахрайств відображає картину найбільш розповсюджених нині афер, пишуть "Коментарі".

На столичному Печерську киянин виготовляв та збував боєприпаси. 30-річного торговця боєприпасів затримали безпосередньо під час чергового збуту набоїв за 23 000 гривень. У ході обшуків за місцем проживання киянина вилучено понад 900 набоїв різного калібру, а також станок і приладдя для їх виготовлення, карабіни, помпову рушницю.  Встановлено, що чоловік продавав набої особисто з рук в руки, а також через поштові відправлення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися