Черговий прихильник "русского міра": у Києві викрили інтернет-пропагандиста

Зрадник вступив до пропагандистської мережі, яку координують спецслужби рф

У Києві СБУ викрила інтернет-пропагандиста мережі ворожих спецслужб. Він поширював антиукраїнські матеріали російських пропагандистів. Про це повідомляє ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.

Кіберфахівці СБУ заблокували у Києві чергового проросійського онлайн-агента, який поширював проросійські наративи та виправдовував збройну агресію росії проти України.

Повідомляється, що з початку повномасштабної війни зловмисник, 53-річний безробітний мешканець Києва, вступив до пропагандистської мережі, яку координують спецслужби рф з території Криму.

"Зловмисник створив пул антиукраїнських анонімних веб-ресурсів у соціальних мережах та телеграм-каналах, які використовувались в єдиному задумі проведення рф інформаційно-психологічних операцій проти нашої держави", - зазначає СБУ.

На цих ресурсах регулярно публікувались дискредитаційні матеріали стосовно вищого військово-політичного керівництва, неправдиві дані про перебіг бойових дій. Метою публікацій було створення панічних настроїв серед громадян та формування недовіри до дій ЗСУ.

За свою "роботу" прихильник "русского міра" сподівався отримати винагороди від окупаційної влади у разі захоплення Києва.

Під час проведення обшуку за місцем проживання зрадника правоохоронці отримали доступ до облікових записів зловмисника, з яких він адміністрував проросійські ресурси.

Експертиза підтвердила, що поширені матеріали виправдовують збройну агресію рф проти України та глорифікують її учасників.

У Києві СБУ викрила викладачку, яка поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони рф та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР". Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України. Про це повідомляють "Коментарі".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Яшар

17 листопада 2022, 11:44

Негідників, зрадників Батьківщини - за ґрати, а краще б, за законами військового стану - до стінки!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися