У Києві арештували майно російської компанії та передали ЗСУ

Що відомо про фірму та арешт її активів

У Києві арештували майно російської компанії та передали його на потреби Збройних сил України. Подробиці розповіли в Національній поліції України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у Києві працює компанія, зареєстрована на території Росії, а власником є російський бізнесмен. Підприємство продавало в столиці паливно-мастильні матеріали та речовини.

Печерський районний суд Києва наклав арешт на паливно-мастильні матеріали російської компанії. Вартість арештованого майна оцінили у понад 40 мільйонів гривень. Конфісковане паливо та інше заарештоване майно вже передали на потреби Збройних сил України. Слідчі дії у кримінальному провадженні щодо фінансування тероризму тривають. Винним загрожує до дванадцяти років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Львові заарештували два готелі російської мережі та планували передати їх в управління державного агентства АРМА. Вартість арештованого майна площею у 30 тисяч квадратних метрів оцінюють у майже мільярд гривень. Вартість арештованих корпоративних прав — у понад 100 мільйонів гривень. Мова йде про тризірковий готель "Либідь" у центрі Києва та чотиризірковий готель "Дністер" у центрі Львова. Обидва входять до мережі готелів Premier. 

Нагадаємо, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа, який перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. Майно та активи політика на понад 600 мільйонів гривень передали в управління державного агентства АРМА.

Читайте також, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть"



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися