У Києві злочинна група адвокатів та лікарів переправляла чоловіків через кордон

Наступні дев’ять років зловмисники можуть провести за ґратами

Правоохоронці столиці викрили злочинну групу, яка нелегально переправляла через кордон військовозобов'язаних чоловіків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Група з п’яти киян, у складі якої були двоє адвокатів, у змові з медпрацівниками підробляли довідки військово-лікарської комісії з діагнозом хвороби, щоб чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати закордон. За одну таку довідку фігуранти отримували 12 000 доларів США. 

Організатори схеми - 35-річна адвокатка та її 43-річний чоловік, які залучили до злочинної діяльності ще одну 44-річну правозахисницю та двох медичних працівників. Адвокати шукали чоловіків, які хотіли перетнути кордон, а медики підробляли довідки про непридатність до військової служби.

Під час проведення обшуків за місцями мешкання спільників поліція вилучила чорнові записи та інші докази протиправної діяльності.

Слідчі поліції повідомили усім п’ятьом фігурантам про підозру. Наступні дев’ять років зловмисники можуть провести за ґратами. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що в Києві викрили канал незаконного переправлення чоловіків через кордон. Зловмисник пропонував клієнтам різні схеми, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно покинути Україну.

Пакети документів обходилися призовникам у такі суми: так званий "білий квиток" вартістю 7000 тисяч доларів США, оформлення групи інвалідності - 4000 тисячі доларів США та внесення в базу, як водія-волонтера для перевезення нібито гуманітарної допомоги строком на два тижні - 1000 доларів США.

В ході слідчих дій правоохоронці Києва провели обшук у помешканні фігуранта, звідки вилучили докази протиправної діяльності, зокрема, 20 тисяч доларів США, отриманих від ухилянтів.

Читайте также