У Києві викрили канал незаконного переправлення чоловіків через кордон

Зловмисник пропонував клієнтам різні схеми, за допомогою яких призовники могли безперешкодно покинути Україну

Столичні правоохоронці викрили канал незаконного переправлення через кордон призовників. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисник пропонував клієнтам різні схеми, за допомогою яких чоловіки призовного віку могли безперешкодно покинути Україну. Правопорушник - раніше не судимий місцевий мешканець, 1984 року народження.

Пакети документів обходилися призовникам у такі суми: так званий "білий квиток" вартістю 7000 тисяч доларів США, оформлення групи інвалідності - 4000 тисячі доларів США та внесення в базу, як водія-волонтера для перевезення нібито гуманітарної допомоги строком на два тижні - 1000 доларів США.

В ході слідчих дій правоохоронці Києва провели обшук у помешканні фігуранта, звідки вилучили докази протиправної діяльності, зокрема, 20 тисяч доларів США, отриманих від ухилянтів. 

В ході досудового розслідування встановлюються інші особи, причетні до злочину: ті, хто підробляв документи та вносив неправдиві відомості у систему. Також правоохоронці встановлюють осіб, які встигли скористатися "послугами" зловмисника.

За такий "бізнес" фігурант може провести до дев’яти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Киянин ошукав волонтерів на 100 000 гривень: шахрайська схема. Київські слідчі оголосили про підозру 20-річному мешканцю столиці, який ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. 

У Києві шахраї продавали автівки з "гуманітарної допомоги". Розкрита схема продажу транспорту, завезеного під виглядом допомоги для ЗСУ. Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України. БЕБ спільно з прикордонниками викрили групу зловмисників, що організували схему продажу автівок, завезених під виглядом гуманітарної допомоги.

Махінації із нерухомістю: НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися