У Києві шахраї продавали автівки з "гуманітарної допомоги"

Розкрита схема продажу транспорту, завезеного під виглядом допомоги для ЗСУ

Про це повідомляє Бюро економічної безпеки України. БЕБ спільно з прикордонниками викрили групу зловмисників, що організували схему продажу автівок, завезених під виглядом гуманітарної допомоги.

При перетині кордону та проходженні митного контролю шахраї показували гарантійні листи від військових частин та громадських організацій. У них йшлося про сприяння у швидкому оформленні у зв’язку крайньою потребою у цьому транспорті.

Детективи БЕБ встановили, що автомобілі продавали через популярні торговельні платформи та створений для цього канал у Telegram. Також продажі відбувалися на автостоянці біля київського офісу зловмисників. 

"З’ясовано, що замість безкоштовної передачі автомобілів, як це передбачено документами, псевдоволонтери продавали їх у тому числі й військовослужбовцям за готівку, при цьому підписували фіктивні акти прийому-передачі. Розраховуватися за товар можна було криптовалютою та доларами США тощо," - зазначає БЕБ.

Відомо, що вилучені транспортні засоби передадуть для потреб ЗСУ.

"Коментарі" повідомляють: ошукали на мільйон та зникли - на Київщині затримані псевдопродавці пального. Поліція Київської області повідомляє про викриття чотирьох шахраїв зі злочинного угрупування.

Читайте на сайті: у Київській області заплановано зведення десяти сміттєвих заводівДепутат Київської міської ради Костянтин Яловий повідомив, що до 2024 на Київщині мають бути побудовані два сміттєпереробних заводи. У всій Україні заплановано зведення 200 заводів із перероблення відходів. Зокрема у Київській області буде побудовано 10 підприємств.

Читайте далі: київська гаряча лінія отримала понад 1600 дзвінків: причини зверненняОфіційний портал Києва повідомляє, що Контактний центр 15-51 отримав понад 1600 телефонних викликів на безкоштовну гарячу лінію. З липня 2022 у центрі працює безкоштовна гаряча лінія. Вона спеціалізується на допомозі людям із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). 

Джерело: https://t.me/beb_ukr/1141


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися