У Київській області заплановано зведення десяти сміттєвих заводів

Київщина стане пілотною у "великій сміттєвій реформі"

Депутат Київської міської ради Костянтин Яловий повідомив, що до 2024 на Київщині мають бути побудовані два сміттєпереробних заводи.

"Ці підприємства будуть обслуговувати три великі района столичного регіону. Так, на території громади Фастова працюватиме завод потужністю 35–100 тисяч тонн на рік. Для Броварського та Бориспільського, які межують з Києвом, збудують завод, який здатен переробити 110–120 тисяч тонн відходів на рік," - зазначив депутат.

У всій Україні заплановано зведення 200 заводів із перероблення відходів. Зокрема у Київській області буде побудовано 10 підприємств.

За словами Ялового, Київщина продукує тонни побутового сміття. Єдиний в країні сміттєспалювальний завод “Енергія” здатен утилізувати лише чверть твердих відходів столичного регіону. 

Депутат додав, що українські експерти переконані, що столиці потрібні не лише заводи для подолання проблем зі сміттям. Також важливо впровадити побутове сортування. Варто встановити сортувальні баки у дворах та впровадити їх регулярне вивезення і обробку.

"Подолання проблеми зі сміттям в Україні – більш ніж на часі, навіть в умовах війни. Але важливо, щоб питання вирішувалось комплексно. Інакше ми й надалі матимемо смітники під вікнами, які ніколи не доїдуть до переробки," - додає Яловий.

"Коментарі" повідомляють: ошукали на мільйон та зникли - на Київщині затримані псевдопродавці пальногоПоліція Київської області повідомляє про викриття чотирьох шахраїв зі злочинного угрупування.

Читайте на сайті: Ocean Plaza у Києві готується до відкриттяНазвано місяць поновлення роботи ТРЦ.

Читайте далі: на Київщині прокуратура передала державі 49 земельних ділянок з власності росіянОфіс Генерального прокурора повідомляє, що прокуратура передала в АРМА корпоративні права агропідприємства на 4,6 млрд грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися