Київська гаряча лінія отримала понад 1600 дзвінків: причини звернення

Названі найчастіші питання до психологів Контактного центру 15-51

Офіційний портал Києва повідомляє, що Контактний центр 15-51 отримав понад 1600 телефонних викликів на безкоштовну гарячу лінію. З липня 2022 у центрі працює безкоштовна гаряча лінія. Вона спеціалізується на допомозі людям із посттравматичним стресовим розладом (ПТСР). 

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний зазначив, що станом на поточний місяць опрацьовано 1606 телефонних дзвінків. Спеціалісти з 15-51 надали кваліфіковану допомогу тим, хто за нею звертався.

"Посттравматичні та гострі стресові розлади, особливо під час війни, дійсно актуальна проблема, яку необхідно вирішувати разом із спеціалістами. Усі дзвінки гарячої лінії є анонімними та конфіденційними," - повідомляє Дмитро Загуменний.

Найчастіші питання, із якими звертаються за психологічною підтримкою до гарячої лінії:

- Через військові дії; 

- Через повітряні тривоги; 

- Через відчуття стресу та розгубленості;  

- Щодо панічних атак.

Фахівці допомагають людям урегулювати психологічний стан, розібратись із проблемами, знизити рівень стресу та віднайти у собі життєві сили.

Алгоритм дій для отримання кваліфікованої допомоги від психологів:

- Зателефонувати на гарячу лінію 15-51;

- Прослухати голосове меню та обрати номер "3" для з’єднання з психологом;

- Отримати консультацію спеціаліста.

"Коментарі" повідомляють: у Київській області заплановано зведення десяти сміттєвих заводівДепутат Київської міської ради Костянтин Яловий повідомив, що до 2024 на Київщині мають бути побудовані два сміттєпереробних заводи. У всій Україні заплановано зведення 200 заводів із перероблення відходів. Зокрема у Київській області буде побудовано 10 підприємств.

Читайте далі: на Київщині прокуратура передала державі 49 земельних ділянок з власності росіян. Офіс Генерального прокурора повідомляє, що прокуратура передала в АРМА корпоративні права агропідприємства на 4,6 млрд грн. Відомо, що загальна площа ділянок - понад 500 гектарів. Землі передали в Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися