Махінації із нерухомістю: НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви

Експертиза встановила незаконну переплату за нерухомість з місцевого бюджету

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Генадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень. Про це повідомила пресслужба НАБУ.

"НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та його спільника, власника нерухомості, у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. 11 листопада 2022 року сторони захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення," – йдеться в повідомленні НАБУ.

За версією слідства, у 2018 році власник недобудови запропонував Геннадію Дикому придбати цю нерухомість для потреб міста за 24 мільйонів гривень. Це суттєво перевищувало цінові пропозиції на той момент. Посадовець усвідомлював реалії, однак, на пропозицію погодився, заявили в НАБУ. Щоб втілити пропозицію в життя, потрібно було вдатися до низки незаконних дій. Посадовець забезпечив підробку звіту про оцінку майна. Також із використанням свого службового становища йому вдалося ввести в оману профільні комісії міськради та депутатів, щоб вони проголосували за виділення з місцевого бюджету коштів на купівлю недобудови.

Експертиза, проведена в межах розслідування, встановила незаконну переплату у понад 8,73 мільйонів гривень.

Дії міського голови Білої Церкви кваліфікували за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 4. ст. 358 (підроблення документів або використання підроблених документів) КК України, його спільника — за ч. 5 ст. 27 (пособництво), ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27 (підбурювання), ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України.

Мер Білої Церкви Генадій Дикий пояснив свою позицію та подробиці купівлі недобудови на наступний день після того, як йому повідомили про підозру у скоєнні злочинів, 24 вересня.

Нагадаємо, у Києві посадовці заволоділи майже 8 мільйонами гривень з держбюджету. Метою посадовців було привласнення грошей в рамках виконання договорів, укладених з установами містобудування, архітектури та землекористування щодо відновлення роботи теплових пунктів. Встановлено, що посадовці заволоділи державними коштами у сумі 7,8 мільйонів гривень. Посадовець однієї із райдержадміністрацій Києва організував злочинну схему приблизно у 2020 році та залучив до неї ще шістьох осіб.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрик

17 листопада 2022, 07:09

Я хоч i не з Бiлоi Церкви, але часто бываю там. За останнi роки коли сером став Дикий, мiсто розцвiло, iдеальнi дороги, якiснi транспортнi послуги, мiсто на очах розквiта i розбудовуэться. Я в захватi. Таким як Дикий можна довiрять.

Геннадий Дикий

17 листопада 2022, 06:40

Приміщення вже не те про яке йшлося відразу . Виправдовується як вуж на сковородці .можливо багато зроблено ,але відповідальності не минувати

Нестеренко говненко

16 листопада 2022, 22:34

Пууууууу

Катя

16 листопада 2022, 00:41

Гена дике якраз відмива такі гроші на всіх, на виплати , біженці, допомога гум, а також групи якісь по шахвдам по дронам і тро...

Катя

16 листопада 2022, 00:36

Дикий бандюган

Валерий

15 листопада 2022, 14:24

Единственный мэр при котором город начал расцветать, конечно пора сажать такого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися