У Києві вилучили наркотики на понад мільйон гривень (ВІДЕО)

Що відомо про наркоторгівців

У Деснянському районі Києва вилучили наркотики та психотропи на понад мільйон гривень та затримали наркоторгівців. Подробиці розповіли в Департаменті боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, передають "Коментарі".

За даними відомства, наркоторгівлею на території Києва та Київської області займалися шість уродженців Донецької області, які мешкають в столиці. Для цього створили та адміністрували в Telegram-каналі три наркокрамниці. "Товар" збували гуртовими партіями через поштові відправлення та "мастер-клади", а також в роздріб.

Слідство встановило, що організували наркобізнес двоє чоловіків та залучили до торгівлі наркотиками і психотропами ще чотирьох товаришів. Лідери угруповання замовляли гуртові партії наркотиків і психотропів через інтернет, приймали замовлення від "клієнтів" та контролювали рух коштів. Решта фігурантів кримінальної справи фасували наркотики на дози та продавали "товар".

Під час обшуків у наркоторгівців вилучили два кілограми канабісу, півтора кілограма "Альфа-PVP", близько кілограма амфетаміну, пігулки екстазі та інші речові докази. Вартість вилучених наркотиків та психотропів оцінюють у понад мільйон гривень. Усіх наркоторгівців затримали та заарештували. Чоловікам повідомили про підозру у торгівлі наркотиками за змовою групою осіб в особливо великих розмірах. Затриманим загрожує до дванадцяти років тюрми з конфіскацією майна.


Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на в’їзді в Київ затримали проросійського священика з Харкова. Чоловіка викрили під час перевірки автобуса. У телефоні церковного служителя знайшли безліч номерів російських операторів, листування проросійського спрямування та компрометуючі матеріали російської пропаганди. Затриманий 46-річний пасажир виявився ієреєм в Харківській єпархії. Прикордонникам він розповів, що їде у Києво-Печерську лавру.

Читайте також, що Київська митниця передала до музею рідкісну старовинну ікону. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися