Поширювали дезінформацію про війну: на Київщині ліквідували ботоферму (ФОТО)

Зловмисники у своїх дописах виправдовували збройну агресію окупантів

Правоохоронці ліквідували ботоферму на Київщиніяка поширювала в мережі дезінформацію про війну. Про це повідомили в поліції Київської області.

Ботоферма щодня створювала понад 100 акаунтів для поширення неправдивої інформації про війну в Інтернеті. Програмно-технічний комплекс реєстрував акаунти у відомих соціальних мережах для подальшого поширення дезінформації про ситуацію на передовій.

Зловмисники також у своїх дописах та коментарях ставали на захист збройної агресії окупантів. За кожного бота зловмисникам надходили платежі електронним переказом через російську платіжну систему.

За процесуальним керівництвом Києво-Святошинської окружної прокуратури кіберполіція Київської області викрила злочинців. Під час обшуку у адміністратора виявили та вилучили комп'ютерну техніку, сотні SIM-карт різних мобільних операторів та спеціальне програмне забезпечення.

Триває досудове розслідування за фактом несанкціонованого втручання в роботу комп’ютера, автоматизованої системи, комп’ютерної мережі чи мережі телекомунікацій.

У Києві та Вінницькій області затримали організаторів потужної ботоферми. У Київській та Вінницькій областях затримано п'ятьох організаторів потужної ботоферми, яка здійснювала інформаційну диверсію в Україні в інтересах російських спецслужб. За словами кіберекспертів, ботоферма щодня створювала понад 5000 акаунтів для поширення російської пропаганди та інформаційного саботажу. Для цього використовувалося спеціальне обладнання.

Через фейкові акаунти широко поширювалася дезінформація про ситуацію на передовій, виправдовувалася збройна агресія росії проти України. "Вкиди" подавали від імені "звичайних" громадян, які нібито проживали в Україні, зокрема на тимчасово окупованих територіях.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися