У Києві ошукали чоловіка на майже 1 млн гривень: шахрайська схема

Під приводом обміну валют шахраї ошукали потерпілого на 900 тисяч гривень

У Києві судитимуть шахраїв, які під приводом обміну валют ошукали чоловіка на майже 1 млн гривень. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

До столичного суду скеровано обвинувальний акт відносно двох чоловіків за фактом шахрайського заволодіння коштами громадянина під виглядом обміну валюти.

Шахраї ретельно готувалися до вчинення злочину. Один із зловмисників змінював свою зовнішність, одягаючи перуку, медичну маску та халат, та представлявся працівником місцевої аптеки.

Щоб викликати у потерпілого довіру, шахраї здійснили декілька реальних обмінів валюти на незначні суми. Після цього зловмисники домовилися з потерпілим про обмін великої суми. Зустріч вони призначили поруч з офісною будівлею, що має два виходи.

Під час зустрічі потерпілий в салоні автомобіля передав зловмиснику 900 тисяч гривень та отримав 25 700 доларів США справжніми купюрами. Гроші потерпілий поклав між сидіннями.

Дочекавшись слушного моменту, один із аферистів непомітно замінив справжні долари США на фальшиві. Після цього шахрай разом із грошима увійшов до будівлі, начебто, щоб перерахувати кошти за допомогою рахункового пристрою. Насправді ж він покинув приміщення через запасний вихід.

Завдяки професійним діям правоохоронців зловмисників вдалося затримати неподалік місця події. За вчинене їм загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Організував злочинний синдикат: на Київщині засуджено "наглядача" у СІЗО. Перебуваючи в СІЗО, обвинувачений набув авторитету серед співкамерників і був призначений так званим "наглядачем" частини корпусів ізолятора. Зловмисник отримав повну неформальну владу, встановив кодекс поведінки та забезпечив суворий контроль за його дотриманням.

Обвинувачений використовував свої зв’язки із злочинною діяльністю для створення злочинного синдикату та організації надходження наркотиків і сильнодіючих лікарських засобів до СІЗО та за його межами у столиці. Кошти, отримані від їх реалізації, зокрема і серед злочинців, направлялися на так званий "общак".

Киянин ошукав волонтерів на 100 000 гривень: шахрайська схема. Київські слідчі оголосили про підозру 20-річному мешканцю столиці, який ошукував волонтерів на продажі військової амуніції. Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися