У Києві шахрайка привласнила три земельні ділянки на Биківні

Подробиці схеми розповіли в прокуратурі

У Києві шахрайка привласнила три земельні ділянки у Биківні та незаконно продала їх. Про шахрайську схему розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, аферистка з поки що невстановленими спільниками підробила документи, що підтверджують особу власника, та договори купівлі-продажу трьох земельних ділянок на території житлового масиву Биківня. Завдяки підробленим документам, видаючи себе за власницю майна, шахрайка продала землю підставній особі для перепродажу. Вартість цих земельних ділянок у столиці оцінюють у майже два мільйони гривень.

За фактом шахрайського заволодіння трьома земельними ділянками у Києві жінці повідомили про підозру. На землю наклали арешт. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду на захист Лисої гори від створення на цій території військового кладовища. В КЕКЦ зазначили, що Лиса гора має подвійний заповідний захист, як регіональний ландшафтний парк та як пам’ятка містобудування-об’єкт культурної спадщини національного значення. На цій території близько двох десятків червонокнижних видів рослин та тварин, а також ще є пам’ятка культури Трипільського періоду. Попри це Київська міська рада ухвалила рішення про розробку проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території урочища Лиса гора площею 140 гектарів. Статус заповідної землі планують змінити на статус земель для будування, вважають екологи.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися