Екологи подали до суду на захист Лисої гори від створення кладовища

Що відомо про судовий позов

Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) подав позов до суду на Київську міську раду на захист Лисої гори від створення на цій території військового кладовища. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію організації.

В КЕКЦ зазначили, що Лиса гора має подвійний заповідний захист-як регіональний ландшафтний парк та як пам’ятка містобудування-об’єкт культурної спадщини національного значення. На цій території мешкають близько двох десятків червонокнижних видів рослин та тварин, а також ще є пам’ятка культури Трипільського періоду.

Попри це Київська міська рада ухвалила рішення про розробку проєкту детального плану території для розташування Національного військового меморіального кладовища на території урочища Лиса гора  площею 140 гектарів. Статус заповідної землі планують змінити на статус земель для містобудування, зауважили екологи.

"Ми припускаємо, що під виглядом кладовища на Лисій горі забудовники ще почнуть  будувати котеджи. Це є порушенням відразу двох законів України- Закону "Про природно-заповідний фонд України", та Закону " Про охорону культурної спадщини", — йдеться в повідомленні КЕКЦ.

Проти розміщення військового кладовища на Лисій горі виступило багато різних київських організацій, а також українські військові. Щоб не допустити знищення Лисої гори, Київський еколого-культурний центр подав позов до суду, оскаржуючи рішення Київської міської ради. Інший судовий позов КЕКЦ готує проти Київради на захист Бабиного Яру також від розміщення там Національного військового меморіального кладовища.

Нагадаємо, на території площею понад сотню гектарів у Голосіївському районі Києва з’явиться зоологічна пам’ятка природи місцевого значення "Гай хижих птахів". Реалізовувати створення захисної зони планують на території поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, де у Києві почали створювати унікальну пам’ятку природи.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

18 грудня 2022, 20:11

Клячко, пидорас ты жидовский! Ты тварь пархатая еще не наворовался, гнида!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися