У Києві почали створювати унікальну пам’ятку природи (ФОТО)

Що відомо про екологічний проєкт

В Голосіївському районі Києва почали створювати нову пам’ятку природи "Вікова діброва". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

За даними організації, проєктом опікується депутат Київської міської ради Ксенія Семенова. Технічну документацію підготовили КЕКЦ та захисник дикої природи Михайло Погребиський. Зараз матеріали щодо створювання пам’ятки природи опрацьовують в Управлінні екології Київської міської державної адміністрації.

Пам’ятка природи має з’явитися на площі майже 19 гектарів на території Голосіївського району Києва. Природний об’єкт включає частину степу, балку та вікову діброву з дубами віком 200 років. Екологи зазначили, що незаповідних дібрав такого віку зараз практично нема в Україні, всі вони зрубані.

На схилах балки та поруч збереглися рештки неморальних лісів за участі граба та дубу, а також ділянки лучно-степової рослинності, які на інших київських горах майже скрізь деградували. Тут ростуть гвоздика перетинчаста, в’язіль різнобарвний та інші рослини. Схили формують ландшафтний краєвид правого берега Дніпра. Статус пам’ятки природи має зберегти іх від забудови. Окрім того, на цій території мешкають рідкісні птахи та тварини.

Нагадаємо, на території площею понад сотню гектарів у Голосіївському районі Києва з’явиться зоологічна пам’ятка природи місцевого значення "Гай хижих птахів". Реалізовувати створення захисної зони планують на території поблизу Феофанії. Тут на схилах величезного пагорба збереглися рештки старих лісів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися