У Києві заарештували пів сотні вантажних вагонів

Подробиці націоналізації майна розповіли в прокуратурі

У Києві передали в управління державного агентства АРМА арештоване майно постачальника інформаційних систем Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, в управління АРМА передано арештоване майно приватного підприємства вартістю понад 70 мільйонів гривень. Мова йде про нежитлове офісне приміщення, транспортний засіб та 55 вантажних вагонів. На це майно наклали арешт під час досудового розслідування кримінального провадження за фактами шахрайства, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Слідство встановило, що працівники приватного підприємства, посадовці Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та інші невстановлені особи у 2018-2019 роках не забезпечили створення та впровадження автоматизованого програмно-апаратного комплексу для здійснення офіційного моніторингу телерадіопрограм. Водночас за це було сплачено понад 95 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Деснянському районі Києва вилучили наркотики та психотропи на понад мільйон гривень та затримали наркоторгівців. Торгівлею наркотиками на території Києва та Київської області займалися шість уродженців Донецької області, які мешкають в столиці. Для цього створили та адміністрували в Telegram-каналі три наркокрамниці. "Товар" збували гуртовими партіями через поштові відправлення та "мастер-клади", а також в роздріб.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, як на Київщині депутати допомагали тікати "ухилянтам" за кордон.

Читайте также