Столичні посадовці привласнили орендовану нерухомість у Києві

Що відомо про масштабну шахрайську схему

У Києві підприємці та державні службовці привласнили нежитлові приміщення комунальної власності. Подробиці шахрайської схеми розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, учасники шахрайської схеми незаконно заволоділи нежитловими приміщеннями комунальної власності територіальної громади столиці. Площа нерухомого майна становить понад 600 квадратних метрів. Під виглядом отримання в оренду аферисти приватизували нерухомість за заниженою вартістю.

Збитки від незаконної приватизації для територіальної громади Києва оцінюють у понад 5,6 мільйонів гривень. До шахрайської схеми причетні десять осіб, серед яких підприємці, посадовці державних органів влади та оцінювачі. Їм повідомили про підозру у привласненні, пособництві в привласненні приміщень комунальної власності та зловживанні службовим становищем. Зараз вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на величезній території промислової зони намагалися незаконно збудувати житловий комплекс. Договір щодо земельної ділянки площею 9,5 гектарів з порушенням законодавства було укладено між одним з державних підприємств, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", та приватним підприємством. Земельна ділянка вартістю понад 480 мільйонів гривень у Києві віднесена до категорії земель промисловості. На цій земельній ділянці розміщено 57 об’єктів нерухомості площею 27 тисяч квадратних метрів. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.

Читайте также