У Києві шахрай «заробив» 2,4 млн грн на продажі неіснуючих медичних масок

Компанія зловмисника ніколи не виробляла та не продавала медичні маски

Шахраю, який "заробив" близько 2,4 млн гривень на продажі неіснуючих медичних масок, повідомили про підозру. Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

За процесуального керівництва прокурорів Дарницької окружної прокуратури міста Києва з'ясувалося, що директор підприємства шахрайським шляхом розкрав великі суми грошей громадян під приводом реалізації медичних масок.

За даними досудового слідства, коли у березні 2020 року в Україні розпочалася пандемія COVID-19, зловмисник вводив громадськість в оману, пропонуючи продати медичні маски за вигідними цінами. У той же час, розслідування показало, що його компанія ніколи не продавала медичні маски і не мала потужностей з їхнього виробництва.

Після того, як потерпілі відправляли гроші, директор компанії не відповідав на телефонні дзвінки та не поставляв медичні маски.

Таким чином, зловмисник отримав 1 480 000 гривень коштів громадської організації з Вінниці та 880 000 грн коштів приватного підприємця.

За результатами проведених економічних та почеркознавчих експертиз підприємцю повідомлено про підозру, а Дарницький районний суд Києва обрав фігурантові запобіжний захід у вигляді 60 діб тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі майже 1,4 мільйона гривень.

Встановлюється причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Киянин ошукав волонтерів на 100 000 гривень: шахрайська схема. Київські слідчі оголосили про підозру 20-річному мешканцю столиці, який ошукував волонтерів на продажі військової амуніції.

Зловмисник отримував замовлення на закупівлю шоломів, бронежилетів та іншого спорядження. Після отримання коштів своїх зобов’язань він не виконував. Слідчими задокументовано 4 злочинні епізоди із сумою збитків на понад 100 000 гривень.

Читайте также