В Міноборони вкрали мільйони при купівлі житла у передмісті Києва (ВІДЕО)

Слідство, що тривало роками, завершили

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування щодо розтрати мільйонів гривень, виділених на купівлю житла для військових у передмісті Києва. Подробиці розповіли в НАБУ, передають "Коментарі".

Ініціатором схеми слідчі вважають колишню очільницю Департаменту капітального будівництва Міністерства оборони України, її спільником — директора компанії забудовника. Останній подав до Державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області декларацію про готовність об’єкта до експлуатації, хоча будівництво на той момент не було завершено.

Навесні 2015 року забудовнику перерахували з держбюджету 18 мільйонів 660 тисяч гривень за готові для заселення квартири для 96 військових у передмісті Києва. Однак житловий будинок на той момент був недобудований, квартири не мали ані внутрішнього оздоблення, ані підведених комунікацій. Фактично квартири були непридатними для життя. Натомість посадовиця підробила необхідні для перерахунку коштів документи про стан готовності житла.

Розслідування цих фактів розпочали ще восени 2015 року. Однак Головна військова прокуратура попри наявність економічної експертизи, що підтвердила збитки державі, в жовтні 2017 року закрила кримінальну справу. За три роки потому житло до ладу не привели. Влітку 2020 року Міністерство оборони України звернулося до НАБУ та детективи відомства реанімували кримінальну справу.

В жовтні 2022 року НАБУ та САП повідомили про підозру фігурантам схеми з розкрадання грошей. В понеділок, 26 грудня, стороні захисту відкрили матеріали кримінальної справи для ознайомлення.

в нашому матеріалі.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.

Читайте также