Судитимуть окупантів, які розстріляли українця в Гостомелі

Чоловік помер внаслідок завданих йому вогнепальних поранень

Правоохоронці скерували до суду справу про вбивство українця у Гостомелі російськими військовими. Про це повідомили у поліції Києва.

Слідчі столичної поліції завершили досудове розслідування щодо двох росіян, які вбили чоловіка за відмову розвантажувати боєприпаси загарбників під час тимчасової окупації Гостомеля.

У березні 2022 року, у ході документування злочинів, скоєних російською федерацією у звільненому від окупантів Гостомелі, слідчі поліції Києва спільно зі співробітниками карного розшуку та СБУ встановили особи двох російських військовослужбовців, причетних до вбивства українця, та зібрали на них доказову базу.

Встановлено, що у період тимчасової окупації Гостомеля військовослужбовці російської федерації розмістили тимчасовий військовий пункт у Гостомельському притулку для тварин. До приміщення привезли ворожі боєприпаси, і окупанти спробували змусити місцевого мешканця розвантажити привезене. Але чоловік категорично відмовився допомогти загарбникам.

У відповідь військовослужбовець 1995 р.н. на посаді командира наказав підлеглому солдату 1998 р.н. розстріляти українця. За прямим наказом підлеглий зробив кілька пострілів у потерпілого, внаслідок чого чоловік загинув.

Наразі завершено досудове розслідування кримінальної справи за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднане із умисним вбивством. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічно. Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Стосовно відповідачів застосовано особливу процедуру, що дозволяє суду виносити щодо них вирок за їх відсутності.

Особисто розстріляв цивільного під Бучею: СБУ ідентифікувала ватажка окупантів. Встановлено особу російського загарбника, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасової окупації Київської області.

Під час окупації селища Гавронщина окупант зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім російський загарбник неодноразово вистрілив у тулуб потерпілого. Цивільний загинув від численних вогнепальних поранень і втрати крові.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися