Посадовця КО "Київзеленбуд" затримали з мільйонним хабарем (ФОТО)

Подробиці розповіли у Державному бюро розслідувань

У Києві затримали одного з керівників комунального об’єднання "Київзеленбуд" та посередника під час одержання понад 1,5 мільйона гривень "відкату". Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають "Коментарі".

За даними відомства, гроші передали заступнику начальника управління капітальних вкладень КО "Київзеленбуд" не вперше. Правоохоронці документували схему розкрадання бюджетних коштів, які у Києві виділяли на капітальні ремонти скверів та парків, з минулого року.

Слідство встановило, що посадовці комунального підприємства систематично отримували гроші від підприємств за забезпечення перемог у тендерах. Першу частину коштів у розмірі понад два мільйони гривень посадовець "Київзеленбуд" отримав у жовтні 2021 року. Під час отримання другого "траншу" у розмірі понад 1,5 мільйони гривень та 4,3 тисячі доларів посадовця разом з посередником затримали. Це сталося в ніч з 11 на 12 січня. В Офісі генерального прокурора уточнили, що посередником виявився правоохоронець, який забезпечував реалізацію схеми відмивання коштів.

У комунальному об’єднанні "Київзеленбуд" вже відреагували на інцидент та повідомили, що вночі у приміщенні підприємства незаконно провели обшук. В комунальній організації зазначили, що обшук провели з порушеннями вимог Кримінально-процесуального кодексу України та без ухвали слідчого судді, а слідчі дії стосувалися, зокрема, документації, вже вилученої правоохоронцями у 2020-2021 роках. Щодо затриманого працівника у КО "Київзеленбуд" повідомили, що посадовець вже два тижні перебуває в офіційній відпустці. У комунальному підприємстві обіцяють надавати всебічне сприяння слідству.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лише за добу у міжнародному аеропорту "Бориспіль" українським прикордонникам пропонували сотні доларів хабарів. Один з випадків стався за участю громадянина Непалу, який також прибув в Україну авіарейсом з ОАЕ. Подробиці — у нашому матеріалі.

Джерело: https://t.me/DBRgovua/2045


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Вальдемар

12 січня 2022, 10:08

Ворюги везде и крышует их КМДА

ТАТЬЯНА

12 січня 2022, 09:58

Жадности нет придела! Чиновникам какую зарплату не дай все мало.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися