Справа Трубіцина: оприлюднені кадри хабарництва (ВІДЕО)

Оперативне відео опублікувало в мережі НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) оприлюднило оперативне відео перемовин учасників у справі за підозрою депутата Київської міськради Владислава Трубіцина та ще п’ятьох осіб, викритих на хабарі. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на матеріали слідства.

В НАБУ зазначили, що зібрані матеріали є частиною доказової бази і показують "поза лаштунки" організації торгівлі у столиці. У відомстві також повідомили, що Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) обрав п`ятьом учасникам злочину запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави. Зокрема для депутата Київської міськради Владислава Трубіцина визначено заставу у 14,8 мільйонів гривень. Щодо шостого учаснику злочину – питання ще вирішується.

Згідно з даними НАБУ, на початку 2021 року приватній особі давній знайомий запропонував зустрітися та обговорити можливу співпрацю. Приводом стало обрання брата ініціатора зустрічі депутатом Київської міськради ІХ скликання та головою Постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Саме ці посади обіймав депутат від партії "Слуга народу" Владислав Трубіцин, відомий борець проти стихійної торгівлі та забудов на Оболоні. Подробиці схеми оприлюднено у відео НАБУ.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що НАБУ та САП підозрюють депутата Київради від фракції "Слуга народу" Владислава Трубіцина в отриманні хабаря у розмірі понад 1,2 мільйона гривень. Справу було порушено стосовно видачі дозволів на торгівлю в МАФах. Після викриття Трубіцин втік, але його затримали.

Читайте також, як мер Києва Віталій Кличко прокоментував ситуацію із Трубіциним.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися