У Києві проводять обшуки через масштабну схему наркоторгівлі (ВІДЕО)

У розповсюдженні наркотиків задіяні правоохоронці

У Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі та Одесі проводять десятки обшуків у рамках розслідування масштабної схеми розповсюдження наркотиків. Про це розповіли у Державному бюро розслідувань (ДБР), передають "Коментарі".

За даними відомства, організоване угруповання діяло практично в усіх регіонах України та видало тисячі рецептів на купівлю ліків, які можуть привести до смертельних наслідків. Слідчі встановили, що схема активно запрацювала ще з 2014 року під виглядом державної програми з лікування наркозалежних. До схеми з розповсюдження наркотиків організатори долучили високопосадовців у правоохоронних органах.

У ДБР розповіли, що у схемі фігурують незаконні підприємства, які відкрили наркологічні кабінети у великих містах України та аптеки. За кілька сотень гривень тут продавали рецепти на 40 таблеток метадону. Потім "покупці" законно отримували метадон для перепродажу на "чорному" ринку. Одна точка реалізовувала у середньому до 2-3 тисяч рецептів на місяць.

Обіг нелегального бізнесу оцінюють у близько 10 мільйонів гривень щомісяця. Зараз у межах кримінального провадження тривають обшуки у Києві та кількох містах України. Обшуки проводяться й у залучених до схеми посадовців з-поміж місцевого керівництва правоохоронних органів.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ліквідували корупційну схему вимагання грошей із підприємців, яку організували поліцейські. Організатором вимагання грошей виявився начальник відділу превентивної діяльності одного з районних управлінь Національної поліції у Києві. Правоохоронець діяв у змові зі своїми підлеглими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися