Під Києвом викрили схему вимагання грошей за квартири в новобудовах (ФОТО)

Постраждали понад пів сотні людей

У Бучанському районі Київської області забудовники шантажували людей та вимагали кошти за передачу права власності на придбане житло. Про це розповіли у Головному управлінні Служби безпеки України у Києві та Київській області, передають "Коментарі".

За даними СБУ, до організації корупційної схеми причетна представниця комерційного забудовника. Ця 55-річна жінка "працювала" в одному з сіл Бучанському районі Київської області. Від людей, які за договором із забудовником повністю сплатили вартість майбутнього житла, "комерсантка" вимагала від трьох тисяч доларів зверху за однокімнатну квартиру. Що більшою була площа квартири, то більше вимагали від власника грошей за документи на право власності. В разі відмови платити власникам житла погрожували перепродати їхні квартири.

Лише за останній рік жертвами корупційної схеми стали понад пів сотні власників житла в новобудовах. Організаторку затримали в офісі будівельної компанії у селі Тарасівка під час отримання в однієї з клієнток забудовника понад 13 тисяч доларів за передачу права власності на оплачену нею квартиру.

Під час обшуку у кабінеті затриманої правоохоронці вилучили правовстановлюючі документи на збудовані квартири та понад 130 тисяч доларів у різних валютах. Жінці оголосили підозру у вимаганні грошей. Слідство триває. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ліквідували корупційну схему вимагання грошей з підприємців, яку організували поліцейські. Організатором вимагання грошей виявився начальник відділу превентивної діяльності одного з районних управлінь Національної поліції у Києві. Правоохоронець діяв у змові зі своїми підлеглими.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися