Справу щодо теракту біля телеканалу у Києві передали до суду

Подробиці про вибух у столиці нагадали у прокуратурі

У Києві скерували до суду матеріали щодо виконавців теракту біля телеканалу "Еспресо", внаслідок якого загинули двоє людей. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію столичної прокуратури.

У відомстві нагадали, що теракт у Києві з метою посягання на життя народного депутата України Ігоря Мосійчука стався 25 жовтня 2017 року. Тоді біля телеканалу "Еспресо" пролунав вибух потужністю 460 грамів тротилу. Вибухівка була прихована у мопеді, який залишили біля входу до телеканалу. Вибух стався, коли Мосійчук разом із політтехнологом та охоронцем виходив на вулицю після участі в прямому етері. Внаслідок теракту від вибуху загинув охоронець нардепа та випадковий перехожий. Поранення отримали народний депутат, політолог і випадкова перехожа.

До організації теракту у Києві причетні громадяни України, один з яких є уродженцем Азербайджану. Після вибуху у столиці один із виконавців теракту виїхав через Білорусь до Росії, а інший — через пункт пропуску "Каланчак" до окупованого Криму. Їм заочно повідомили про підозру та оголосили у розшук. Кримінальну справу розглядатиме Солом’янський районний суд Києва. Обом виконавцям теракту загрожує до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області під час спецоперації затримали учасників організованого злочинного угруповання, які спеціалізувались на масштабних оборудках із землею лісового фонду. Для продажу землі шахраї незаконно переоформлювали державні земельні ділянки на підставних осіб. За такою схемою вони вивели з державної власності понад 100 гектарів лісових угідь на території Київської області. Збитки оцінюють у понад мільярд гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися