Під Вишгородом окупанти обстріляли автобус з мінометів (ФОТО)

У прокуратурі розповіли про чергові військові злочини РФ — обстріли мирного населення

На Київщині російські окупанти обстріляли автобус з мінометів, який евакуював мирних мешканців. Київська обласна прокуратура документує чергові військові злочини РФ, передають "Коментарі".

За фактами обстрілів збройними силами Російської Федерації автобусу, об’єктів інфраструктури та поранення цивільного населення відкриті кримінальні провадження.

За даними слідства, 7 березня ворожі війська здійснили мінометний обстріл автобусу поблизу села Лютіж Вишгородського району Київської області. Поранено водія – військовослужбовця Національної гвардії України, який планував здійснити евакуацію мирного населення.

Крім того, вранці 7 березня російські окупанти обстріляли село Бишів Фастівського району. Руйнувань зазнали житлові будинки та господарські споруди, знищено транспортні засоби.

У селі Перемога Бучанського району російські військові здійснили збройний напад на мирне населення та відкрили вогонь по будівлях населеного пункту. В селі Мощун зі стрілецької зброї поранено місцевого мешканця, а в Ірпені вогнепальне поранення отримала жінка.

За всіма фактами розпочато досудове розслідування. Дії російських окупантів кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що 5 березня російські окупанти здійснили напад на блокпост у селищі Ясногородка Фастівського району. Загинули шестеро людей, ще один чоловік отримав поранення. Також під час обстрілу повністю знищено легковий автомобіль. Окрім того, російські окупанти вбили мера міста-героя Гостомеля Юрія Прилипка, коли він роздавав людям хліб та ліки.

Нагадаємо, у Київській області російські окупанти готуються до наступу на околиці Києва, зокрема — на Бровари та на Вишгород.

Дивіться відео, як поблизу адміністративної межі Київської та Чернігівської області Збройні Сили України знищили колону бензовозів російських окупантів. Танки загарбників залишились без пального.

Джерело: https://t.me/press_kobl/747


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися