Російські окупанти готуються до наступу на кількох напрямках навколо Києва

Оперативну інформацію оприлюднили українські військові

У Київській області російські окупанти готуються до наступу на околиці Києва, зокрема — на Бровари та на Вишгород. Оперативну інформацію щодо російського вторгнення оприлюднили Сухопутні війська України, передають Коментарі.

"Противник продовжує наступальну операцію проти України, зосереджуючи основні зусилля на оточенні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Маріуполя, Миколаєва. Не полишає спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей", — йдеться у повідомленні Сухопутних військ України.

За даними українських військових, на Поліському напрямку російський окупант зосереджує основні зусилля на оточенні Києва. На основних напрямках відзначається зосередження в районі Гостомелю (до 2 БТГр); в районі Бучі (до 3 БТГр, посилених танковими підрозділами); в районі Бородянки (до 2 БТГр) та в районі Ситняків (до 2 БТГр).

"На окупованих територіях ворог намагається одразу встановити адміністративно-поліцейський режим за допомогою неприхованого терору спрямованого на місцеве населення. Триває підготовка окупантів до наступу на Вишгород", — повідомляють у СВУ.

Українські військові додали, що ворог також готується до відновлення наступу на Гостомель, Ірпінь, Стоянку. "На Сіверському напрямку противник силами підрозділів зі складу двох загальновійськових армій та танкової дивізії Центрального воєнного округу, основні зусилля зосередив на напрямках: н.п. Бровари – до 2 БТГр; в районах н.п. Семенівка, Мена, Бобровиця – до 3 БТГр; н.п. Бориспіль - до 4 БТГр", — попередили у Сухопутних військах України.

Російський загарбник намагається забезпечити тактичну перевагу в Броварському і Бориспільському районах Київської області. Російські окупанти здійснюють спроби встановити контроль над Черніговом та зосереджують свої підрозділи біля його південних околиць. Також армія РФ готуються до наступу на Суми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти вбили мера Гостомелю Юрія Прилипка, коли той роздавав продукти та медикаменти мирним мешканцям. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися