Окупанти вперше вдарили по Києву з нового типу зброї

Росіяни використовують найжорстокіші засоби війни по мирному населенню

Російські окупанти 18 березня вперше здійснили обстріл Святошинського району Києва з новітнього озброєння. Про це під час брифінгу розповів радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, передають "Коментарі".

"У Києві вперше було зафіксовано факт використання нового виду снарядів, які було випущено з російської реактивної системи залпового вогню. Снаряд, який спускався на парашуті на місто Київ. Ці бомби, які спускаються на парашутах, випускають по мирному місту Києву", — сказав Геращенко.

Він наголосив, що всі злочини Росії проти України будуть розслідувані, а постраждалі отримують від країни агресора грошові компенсації.

"Ми бачимо, що росіяни використовують вже усі засоби війни, найжорстокіші, проти цивільного населення України. Бомблять і стріляють у житлові квартали Харкова, Чернігова, Києва, Маріуполя, інших міс, що немає жодного під собою здорового глузду, крім ненависті до української нації", — прокоментував радник міністра внутрішніх справ України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські окупанти вдруге за добу обстріляли Святошинський район Києва з важкої артилерії. Під ворожі обстріли 18 березня потрапив приватний сектор. У житлових кварталах пошкоджені десятки приватних будинків, автомобілі та торгівельне приміщення. 

Окрім того, 18 березня у Подільському районі Києва обстрілами російських окупантів зруйновано житловий квартал на Виноградарі. Внаслідок ворожих атак на Виноградарі пошкоджені шість житлових будинків, дитячий садок та школа. Загинула одна людина, 19 — постраждали, з них четверо дітей. Поранених доставили до лікарні.

Нагадаємо, 17 березня у Святошинському районі Києва від ворожих обстрілів сталося кілька пожеж, була загроза вибуху снаряду на складі, загинули двоє людей. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися