На Київщині через обстріли окупантів є загиблі, знищено храм (ФОТО)

Десятки людей стали жертвами нових ворожих атак, зруйновані будинки

Російські окупанти обстріляли кілька населених пунктів на Київщини з важкої артилерії, є загиблі та поранені мирні мешканці, зруйнували будинки та пам’ятка архітектури. Про наслідки ворожих обстрілів розповіли в Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

У Броварському районі Київської області російські війська нанесли артилерійські удари по селах Тарасівка, Требухів та Шевченкове. Також обстріляна Буча. Загинули троє людей, ще шестеро отримали поранення.

У Бучанському районі з артилерії та автоматичної зброї по обстріляні багатоквартирні та приватні будинки у населених пунктах Буча, Ірпінь, Андріївка, Петропавлівська Борщагівка, а також у Броварському районі — Тарасівка, Требухів, Лук’янівка і Шевченкове. Ворожими снарядами пошкоджено або повністю зруйновано житло мирного населення.

У нині звільненому українськими військовими селі Лук'янівка Броварського району окупанти зруйнували Храм Вознесіння Господнього. Ця церква побудована у 1879 році та є пам'яткою української дерев'яної архітектури. Свято-Вознесенський храм був закритий лише під час радянської влади – з 1930-го до 1941-го років, зазначили в Київській обласній раді. З 1941 року до 24 лютого 2022 року у церкві регулярно відбувалися богослужіння. Росіяни спалили храм 24 березня. Церкві Вознесіння Господнього було 143 роки.

У Фастівському районі Київської області ворожі війська обстріляли Боярку. Поранені четверо мирних мешканців, серед них дитина. У Боярці пошкоджені багатоповерхівка, приватні житлові будинки, гаражі та інша нерухомість.

За усіма фактами обстрілів російських загарбників відкриті кримінальні провадження та триває досудове розслідування, додали в Київській обласній прокуратурі.

Джерело: https://t.me/press_kobl/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися