Звірства окупантів на Київщині перевершили гітлерівців, — омбудсмен України

Це геноцид українського народу та новий світовий рекорд антилюдяності

На Київщині після відступу окупантів стали очевидними для всього світу факти геноциду російських військ проти мирного українського народу. Про це заявила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова, передають "Коментарі".

"Варварська орда РФ має понести найжорстокіше покарання на лаві підсудних в Гаазі, Нюрнбергу та перед обличчям українського народу. Трибунал, а потім пекло!" — наголосила Денисова.

Омбудсмен України розповіла, що окупанти під час відступу залишили заміновані дитячі майданчики, входи до будівель та сотні трупів мирних жителів.

"За 20 кілометрів від Києва біля траси під ковдрою знайшли 4—5 мертвих голих жінок, яких російські варвари звалили у купу на автомобільних покришках та намагалися спалити просто на узбіччі дороги. У звільненій Бучі військові виявили у братських могилах тіла 280 містян із зав'язаними руками. Багато загиблих лежать прямо на вулицях, рашисти розстрілювали їх виходячи з міста", — повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини.

За її словами, багато вбитих мирних мешканців знайшли з ознаками катувань на тілі.

"Після звільнення Київської області від окупантів знайшли тіла старости села Мотижин Ольги Сухенко та її чоловіка, яких росіяни викрали 23 березня. Ще кількох розстріляних мирних жителів Мотижина — двох жінок та чотирьох чоловіків окупанти кинули у яму біля дороги. Люди вбиті пострілом у потилицю, у деяких руки зв’язані за спиною", — йдеться в повідомленні Денисової.

В Ірпені, Бучі, Гостомелі, Бородянці, Макарові та інших населених пунктах окупанти розбомбили та спалили сотні цивільних будинків, пограбували всі без виключення квартири. Окупанти не просто грабували помешкання, але й намагалися нанести якомога більше шкоди – розбити, зламати, знищити все, що не могли забрати з собою. Не залишилося жодної вцілілої автівки – вони спалені та розбиті.

"Багато мешканців цих населених пунктів – це переселенці з Донецької та Луганської областей, які втікали від "русського міра" в 2014 році, але рашисти наздогнали їх у передмісті столиці України", — зазначила Денисова.

Омбудсмен України наголосила, що у жорстокості та звірствах проти мирного населення рашистська армія перевершила гітлерівців встановивши новий світовий рекорд антилюдяності.

"Звертаюсь до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти геноциду, військових злочинів та злочинів проти людяності РФ в Україні", — заявила Денисова.

Радник з гуманітарних питань голови Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба наголосив, що весь світ побачив звірства окупантів проти мешканців Київщини.

"Сотні вбитих беззахисних людей, знищені житлові будинки, пошкоджена інфраструктура. Окупанти цілеспрямовано створили гуманітарну катастрофу в області — нищили електростанції, джерела тепла та водопостачання, аби люди залишилися без світла, без зв’язку та води. Ми обов’язково все відбудуємо та повернемо міста до їх безпечного життя. Але ми не пробачимо жодну смерть українця. Світла пам‘ять загиблим. Цю біль не передати словами", — заявив Кулеба у коментарі до оприлюдненого відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Юрий

3 квітня 2022, 15:44

Пиз...ь скотов! Да так, чтобы всех их будущие поколения боялись в смотреть в сторону Украины!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися