Руїни Бородянки: під час розбору завалів зросла кількість жертв (ФОТО)

Подробиці розповіла генеральна прокурорка України

У Бородянці тільки з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл загиблих мешканців. Про це сьогодні, 7 квітня, повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, передають "Коментарі".

По Бородянці російські окупанти гатили фугасними авіабомбами та ракетами. Авіаудари цілеспрямовано по житловій інфраструктурі підступно завдавали ввечері, коли вдома було максимум людей, наголосила Венедіктова.

За її словами, по Бородянці гатили некерованими 250-кілограмовими фугасними авіабомбами, з РСЗО "Ураган" і "Смерч". "Докази воєнних злочинів РФ тут на кожному кроці: під аптекою заборонена касетна бомба, обабіч дороги — спалена транспортна заряджаюча машина "Смерчу", а під нею ракета, яка летить до 90 кілометрів і несе смерті і руїни", — розповіла генпрокурорка України.

Кількість жертв наразі важко передбачити. Поки що з-під завалів двох розбомблених багатоквартирних будинків дістали 26 тіл. Разом з рятувальниками усі воєнні злочини в Бородянці фіксують та документують правоохоронці та експерти з п’яти областей України.

"Окупанти цілеспрямовано винищували мирне населення: вбивали, катували і мордували. Маємо тут в Бородянці вже підтверджений факт сексуального насилля", — поінформувала генеральна прокурорка.

Венедіктова наголосила, що Росія відповість за кожен свій смертоносний крок, за кожен воєнний злочин. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для розбирання завалів у найбільш зруйнованому російськими окупантами місті Бородянка через масштаби трагедії не вистачає сил рятувальних підрозділів. Куди звертатися добровольцям — читайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися