Ірпінь та Бородянка: для розбирання завалів шукають волонтерів

Куди звертатися добровольцям, розповів очільник МВС України

Для розбирання завалів у найбільш зруйнованому російськими окупантами місті Бородянка через масштаби трагедії не вистачає сил рятувальних підрозділів. Куди звертатися добровольцям, щоб допомогти, розповів міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, передають "Коментарі".

За його словами, лише на один зруйнований багатоповерховий будинок у Бородянці рятувальникам для розбирання завалів потрібен тиждень. Ще місяць тому підрозділи Державної служби з надзвичайної ситуації України намагалися врятувати людей з-під завалів, але через обстріли це не вдалося зробити.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський зазначив, що під завалами багато загиблих. Шансів, що хтось вцілів, майже немає. Для розбирання завалів зруйнованих будинків у Бородянці закликають долучитись волонтерів.

"Проблемою є розбір завалів. Такі населені пункти, як Бородянка, Ірпінь — вони зруйновані майже повністю. Сил лише рятувальників ДСНС не вистачає для того, щоб здійснювати розбір цих завалів, тому ми звертаємося до пошуку добровольців, до тих, хто може долучитися до сил з цивільного захисту, і допомогти рятувальникам конкретно у розбиранні завалів, пошуку людей, наданні допомоги потерпілим або у передачі гуманітарної допомоги", — сказав Монастирський.

Щоб стати добровольцем та допомогти в розбиранні завалів в Бородянці та Ірпені, потрібно звернутися до будь-якого підрозділу ДСНС. Саме рятувальники організовують групи волонтерів, яких долучають до ліквідування наслідків бойових дій на звільнених територіях, повідомив очільник МВС України.

"Фактично, як свого часу організовували добровольчі формування, територіальна оборона, зараз нам потрібен такий фронт для рятування населених пунктів. Ми розуміємо, що чим швидше зможемо розібрати завали, тим більше ми будемо знати про те, що сталося в цих містах", — додав міністр внутрішніх справ України.

Заповнити анкету, щоб стати добровольцем, можна за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Ірпені за участі сотень волонтерів та комунальників лише за день зачистили п’яту частину вулиць міста.

Нагадаємо, напередодні зруйновані російськими окупантами Бучу та Бородянку відвідав лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук. Дивіться відео, на якому співак поділився враженнями від побачених воєнних злочинів російських нелюдів. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися