У Києві викрили російського пропагандиста-екстреміста (ФОТО)

Мешканець столиці поширював матеріали радикалів РФ

У Києві оголосили підозру пропагандисту, який підтримував російський радикальний рух та активно поширював антиукраїнський контент. Про це повідомили в Головному Управлінні Служби безпеки України у Києві та Київській області, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, киянин створив мережу інтернет-ресурсів, де публікував матеріали російських радикальних структур, підконтрольних депутату Держдуми РФ від партії "Єдина Росія" Євгенію Федорову.

"Саме цей депутат відомий як автор "теорії змови" та лідер екстремістського руху "НОД", — зазначили в СБУ.

Слідчі з’ясували, що 47-річний колаборант позиціонував себе як представник цієї організації в Україні. З початком повномасштабного російського військового вторгнення в Україну киянин поширював антиукраїнський контент через мережу анонімних каналів в месенджерах, соціальних мережах та YouTube.

Під час обшуку за місцем проживання вилучили речові докази. Зокрема, пристрої, з яких киянин адміністрував антиукраїнські ресурси. В нього також знайшли листівки із забороненою комуністичною символікою. Чоловіка підозрюють у запереченні збройної агресії Росії проти України. Вирішується питання щодо його арешту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили подружжя на продажі неіснуючої військової амуніції. Покупців шахраї підшукували, розміщуючи фейкові оголошення в інтернеті. Зокрема, пропонували продати каски та бронежилети. За такою схемою ошукали п'ятнадцять людей на понад 120 тисяч гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися