У Києві налагодили виробництво форменого одягу для російських силовиків

Подробиці кримінальної справи розповіли в прокуратурі

Двом підприємцям повідомили про підозру у взаємодії з державою-агресором та у привласненні майна в особливо великих розмірах. Про схему нелегального бізнесу розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що підозрювані створили у Києві підприємство, що виробляло формений одяг для співробітників МВС, МЧС, Міністерства оборони, митниці та інших силових структур Російської Федерації. Гроші з цього бізнесу виводили на територію анексованого Росією Криму з 2021 року.

Попри воєнний стан в Україні під час воєнного вторгнення російських окупантів бізнесмени не припинили діяльності. Під виглядом виготовлення форменого одягу для російських силовиків та медичних засобів працювала схема з привласнення кредитних коштів банків. Збитки від такого фінансового механізму судово-економічна експертиза документально підтвердила на суму у понад 13 мільйонів гривень.

Зараз на майно фігурантів кримінальної справи загальною вартістю 6,5 мільйонів гривень наклали арешт. Це банківські рахунки та автомобілі. Досудове розслідування триває. Вирішується питання про застосування до підозрюваних запобіжних заходів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали двох мешканців столиці, що організували канал збуту боєприпасів та вогнепальної зброї. Подробиці проведеної спецоперації — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві затримали чоловіків, які разом з мешканцем Київщини організували шахрайську схему щодо оренди житла, та цинічно наживалися на українцях, які намагалися врятуватися від обстрілів на Закарпатті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Ален

14 травня 2022, 07:59

Два предпринимателя X Y. Брехня все. Показуха

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися