У Київській області погіршилась криміногенна ситуація

В поліції розповіли про показники щодо злочинів у минулому році

У Київській області погіршилась криміногенна ситуація за рахунок великої кількості воєнних злочинів російських окупантів. Про це розповів начальник Національної поліції України в Київській області Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

За його словами, у 2022 році через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну значно зросла кількість саме воєнних злочинів, що вплинуло на загальну криміногенну ситуацію в Київській області.

"Маємо суттєве збільшення саме воєнних злочинів, яких раніше не було. Їх насправді дуже багато. Всі вони тяжкі і особливо тяжкі. Зрозуміло, що вони впливають на загальну статистику", — заявив Нєбитов.

В Київській області торік зменшилась кількість таких злочинів, як крадіжка, шахрайства та грабежі, зазначив керівник регіональної поліції.

"Це й робота правоохоронців, сил безпеки, збільшення їх на території. І це створення некомфортних умов скоєння таких злочинів на території для професійних злочинців. Маю на увазі злочинців, яким потрібна якась підготовка для скоєння тих чи інших злочинів — крадіжки, угони і таке інше. І це загальнодержавна тенденція", — прокоментував Нєбитов.

Начальник Національної поліції України в Київській області додав, що торік правоохоронці майже вдвічі збільшили кількість автомобільних та піших патрулів.

Нагадаємо, на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили водія автомобілю Audi з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поблизу ялинкового ярмарку сталася стрілянина. Чоловік влаштував сварку з водієм через паркування автомобілю на тротуарі. Під час суперечки він дістав зброю та зробив два постріли. Внаслідок стрілянини на пішохідному переході постраждала 24-річна жінка. Пуля з травматичної зброї влучила жінці в плече. Стрілка затримали. Ним виявився 49-річний мешканець Києва. У киянина, крім зброї, знайшли підроблене журналістське посвідчення столичного інтернет-видання.

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


прохожий

7 січня 2023, 08:24

И почему-то как всегда ни слова о неправомерных действиях полицейских.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися