Судитимуть зрадника, який провів під Київ колони танків окупантів (ВІДЕО)

Колаборант показав ворогам "короткий та безпечний маршрут" до столиці

В Сумській області судитимуть завербованого російськими спецслужбами агента, який "провів" до околиць Києва понад 120 одиниць бойової техніки окупантів. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За словами прессекретаря генерального прокурора України Бориса Іванова, мешканець Сумської області почав активно співпрацювати з російськими окупантами з перших днів їхнього повномасштабного вторгнення в Україну. Чоловік на власному автомобілі супроводжував колони ворожої бойової техніки та показав російським військовим "безпечні" шляхи до Києва.

Зрадник передавав російським солдатам координати військових об’єктів із прив’язкою до місцевості. Після звільнення Сумської області від російських військ російський шпигун залишився в регіоні та продовжив співпрацювати із ФСБУ РФ. За завданнями своїх російських кураторів він збирав інформацію про місця дислокації та озброєння українських військових на Сумщині.

Російського агента затримали та заарештували українські контррозвідники. Під час обшуку за місцем проживання зрадника вилучили речові докази щодо співпраці з російськими спецслужбами. Йому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та у незаконному зберіганні боєприпасів. Обвинувальний акт скерували до суду.

на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили водія автомобілю Audi з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві поблизу ялинкового ярмарку сталася стрілянина. Чоловік влаштував сварку з водієм через паркування автомобілю на тротуарі. Під час суперечки він дістав зброю та зробив два постріли. Внаслідок стрілянини на пішохідному переході постраждала 24-річна жінка. Пуля з травматичної зброї влучила жінці в плече. Стрілка затримали. Ним виявився 49-річний мешканець Києва. У киянина, крім зброї, знайшли підроблене журналістське посвідчення столичного інтернет-видання.

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.

Читайте также