На Київщині ошукали десятки людей на продажі деревини зі знижками

Що відомо про шахрайську схему

В Бучанському районі Київщини шахраї ошукали сімдесят людей на понад пів мільйона гривень під виглядом продажу деревини за заниженою ціною. Подробиці шахрайської схеми розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що до шахрайської схеми причетні двоє мешканців Київщини. Аферисти заманювали клієнтів через оголошення про продаж деревини за цінами нижче ринкових, що розміщували в соціальних мережах. Покупці повинні були перевести гроші на банківські картки в повному обсязі за замовлення. Після отримання грошей продавці не виходили на зв'язок.

За такою схемою ошукали 70 мешканців різних областей України на понад 536 тисяч гривень. Кожен з потерпілих перерахував шахраям від п’яти до дванадцяти тисяч гривень за "товар". Двом мешканцям Київщини оголосили підозри у заволодінні грошима шляхом зловживання довірою. Обвинувальний акт щодо підозрюваних скерували до суду. Правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до скоєння вказаного злочину.

Нагадаємо, в Подільському районі Києва сталася масштабна пожежа на території гаражного кооперативу. Пожежа виникла в одному з гаражів, а полум'я перекинулось на поруч розташовані гаражі. Вогонь на площі 120 квадратних метрів два десятки пожежників гасили півтори години. Під час гасіння пожежі з одного з гаражів рятувальники винесли каністри з паливом та газовий балон, попередивши можливий вибух. Гараж, де виникла пожежа, згорів вщент. В сусідніх гаражах пошкоджені автомобілі, дах, міжгаражні перекриття та особисті речі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили автомобіль Audi. У водія помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Читайте також, що в Київській області погіршилась криміногенна ситуація за рахунок великої кількості воєнних злочинів. 

Читайте также