Київські митники здійснили поставки для виявлення каналів обігу наркотиків

Київською митницею виявлено 133 факти незаконного переміщення через митний кордон України заборонених засобів

Київські митники упередили 133 випадки контрабанди наркотиків. Також митницею спільно з правоохоронцями здійснено 5 контрольованих поставок із метою виявлення джерел і каналів, а також осіб, причетних до незаконного обігу заборонених засобів. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

У 2022 році Київською митницею виявлено 133 факти незаконного переміщення через митний кордон України наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Серед виявлених наркотиків: кокаїн, канабіс, трамадол. Психотропні речовини: PVP, ДМТ (диметилтриптамін), синтетичний канабіноїд CUMYL-4CN-BINACA, сибутрамін, N-(фенілметил)пропан-2-амін. Прекурсори: псевдоефедрин, метилетилкетон та інші.

У всіх випадках митні органи надсилають до правоохоронців України повідомлення про кримінальні правопорушення за фактом порушення митних правил, також складаються протоколи.

Протягом 2022 року митники вилучили наркотичні засоби, психотропи та прекурсори вагою у понад 36 кілограмів, приблизно 41 тисячу таблеток і капсул, 1220 літрів заборонених речовин, а також цукерки з їх додаванням та насіння.

Спільно з правоохоронними органами здійснено 5 контрольованих поставок. Їх головне завдання – виявлення джерел і каналів, а також осіб, причетних до незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Живі соколи, зброя та стародавні монети: ТОП-10 резонансних затримань від Київської митниці. У 2022 році київськими митниками було виявлено декілька серйозних порушень митних правил як до початку, так і під час повномасштабної війни. ТОП-10 затримань опублікувала Київська митниця.

Читайте также