Очолили окупаційну каральну установу: у Києві судитимуть трьох тюремників

Колаборанти добровільно погодились обійняти керівні посади у незаконно створеній окупаційною владою каральній установі

Трьох тюремників з Херсонщини судитимуть у столиці за співпрацю з окупаційними військами. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

За процесуального керівництва столичної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та повідомлено про підозру трьом співробітникам Північної виправної колонії № 90 у Херсоні, які добровільно зайняли керівні посади у незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованих територіях.

За версією слідства, фігуранти, будучи працівниками виправної колонії у Херсоні, після окупації міста військами російської федерації перейшли на бік загарбника та добровільно погодилися обійняти керівні посади у незаконно створеній окупаційною владою каральній установі.

Серед обвинувачених - перший заступник начальника виправної установи, який погодився стати так званим "директором" окупаційних каральних органів, головний бухгалтер колонії, яка стала начальником відділу бухгалтерського обліку "Управления службы исполнения наказаний Херсонской области" та помічник начальника виправної колонії, якого призначили так званим очільником "Херсонского следственного изолятора".

Колаборанти, працюючи у незаконно створених правоохоронних органах, активно підтримували збройну агресію окупантів проти України та виконували ворожі вказівки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, з конфіскацією майна або без такої.

Співпрацювала з ворогом: у Києві затримали депутатку, яка планувала втекти до ЄС. Правоохоронці затримали у Києві депутатку з Харківщини, підозрювану у колабораціонізмі, яка планувала втекти до ЄС.

Читайте также