Співпрацювала з ворогом: у Києві затримали депутатку, яка планувала втекти до ЄС

Колаборантка активно сприяла поширенню окупаційного режиму, виконуючи ворожі вказівки

Правоохоронці затримали у Києві депутатку з Харківщини, підозрювану у колабораціонізмі, яка планувала втекти до ЄС. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення росії на територію України депутатка Куп’янської районної ради Харківської області VIII скликання пішла на співпрацю з ворогом.

Під час окупації Харківщини колаборантка зайняла псевдопосаду, надану їй російськими загарбниками. "Посадовиця" активно сприяла поширенню окупаційного режиму, виконуючи ворожі вказівки.

Після деокупації Харківщини жінка втекла до Києва, звідки планувала виїхати до ЄС. 7 грудня правоохоронці затримали колаборантку у столиці.

Керівник Харківської обласної прокуратури повідомив депутатці про підозру в колабораційній діяльності.

Особисто розстріляв цивільного під Бучею: СБУ ідентифікувала ватажка окупантів. Встановлено особу російського загарбника, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасової окупації Київської області.
Під час окупації селища Гавронщина окупант зупинив посеред вулиці беззбройного місцевого жителя і вдарив його в обличчя прикладом автомата. Потім російський загарбник неодноразово вистрілив у тулуб потерпілого. Цивільний загинув від численних вогнепальних поранень і втрати крові.
Справи Майдану: у Києві засуджений колишній "беркутівець", який побив активіста. 5 грудня Печерським райсудом Києва ухвалено обвинувальний вирок відносно колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення "Беркут". "Беркутівця" засуджено до 8 років за ґратами.
Прокурори довели, що 1 грудня 2013 року засуджений наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові учаснику акції протесту біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій. Потерпілий в цей час не вчиняв жодних протиправних дій.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися