Справи Майдану: у Києві засуджений колишній "беркутівець", який побив активіста

Колишній "беркутівець" засуджений до 8 років позбавлення волі

5 грудня Печерським райсудом Києва ухвалено обвинувальний вирок відносно колишнього працівника батальйону міліції особливого призначення "Беркут". Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

"Беркутівця" засуджено до 8 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки. Наразі це найсуворіший вирок відносно правоохоронця.

Засуджений перебував у розшуку з 2015 року. Розгляд справи відбувався у формі спеціального судового провадження (in absentia). Це перший вирок у справах Майдану за цією процедурою.

Прокурори довели, що 1 грудня 2013 року засуджений наніс численні удари гумовим кийком та ногою в різні частини тіла та по голові учаснику акції протесту біля Адміністрації Президента на вулиці Банковій. Потерпілий в цей час не вчиняв жодних протиправних дій. Він лежав на проїжджій частині, а його руки були скріплені за спиною кайданками.

Махінації із нерухомістю: НАБУ завершило розслідування справи мера Білої Церкви. Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) завершили розслідування кримінального провадження за підозрою мера Білої Церкви Геннадія Дикого у зловживаннях на 8,7 мільйонів гривень.

"НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою чинного міського голови одного з населених пунктів Київської області та його спільника, власника нерухомості, у завданні понад 8,7 млн грн збитків територіальній громаді. 11 листопада 2022 року сторони захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення," – йдеться в повідомленні НАБУ.

СБУ затримала помічника "міністра МВС ЛНР": переховувався на Київщині. Служба безпеки затримала помічника "міністра МВС ЛНР", який у 2014 році захоплював будівлю луганського управління СБУ.

На Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків з позивним "Сотий". Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема у тимчасово окупованих районах України. Остаточно "залягти на дно" він вирішив на Київщині, де його затримала СБУ.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


николай

6 грудня 2022, 11:32

они давали присягу народ защищать, а их же и судят, так было, есть и будет

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися