У Києві затримали двох зловмисників "зі стажем"

Крадії були неодноразово судимі за вчинення аналогічних злочинів

У Києві затримали двох крадіїв "зі стажем". Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають "Коментарі".

Спільники викрали мобільний телефон з рюкзака перехожої на вулиці. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до восьми років за крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану.

Вдень 11 січня працівники оперативно-пошукового відділу управління карного розшуку столичного главку затримали чоловіка та жінку, які викрали мобільний телефон у киянки на бульварі Вацлава Гавела у Солом’янському районі столиці. Працівники поліції саме знаходилися неподалік, а потерпіла навіть не знала, що її пограбували.

Встановлено, що порушники заздалегідь підшукували "жертв" для скоєння крадіжки. На одній з вулиць столиці вони побачили 58-річну киянку, яка йшла з рюкзаком за спиною. Чоловік, за яким спостерігала його подруга, щоб ніхто не помітив злочинні дії, розстебнув сумку потерпілої та дістав звідти гаджет, дочекавшись вдалого моменту.

Обвинуваченими є 32-річний чоловік та його 28-річна подруга, уродженці Закарпатської області. Обидва раніше вже були засуджені за аналогічні злочини.

Слідчі Солом'янського управління поліції відкрили кримінальне провадження щодо зловмисників за фактом крадіжки, яка сталася в умовах воєнного стану. За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Досудове розслідування триває.

Під Києвом у підозрілої особи виявили підробні документи. Інспектори отримали повідомлення про підозрілих осіб на території АЗС у Софіївській Борщагівці. На місце події прибула поліція та виявила двох чоловіків. Один з громадян для встановлення особи надав своє водійське посвідчення, яке мало явні ознаки підробки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися