У Києві викрили схему продажу бронежилетів з гуманітарної допомоги (ФОТО)

Подробиці розповіли в столичній прокуратурі

У Києві за продаж бронежилетів з гуманітарної допомоги судитимуть очільницю благодійної організації. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

Слідство встановило, що тимчасово виконуюча обов’язки голови правління однієї з благодійних організацій у Києві організувала схему незаконного продажу військової амуніції. Жінка продала бронежилети, ввезені на територію України в якості гуманітарної допомоги Збройним силам України. "Благодійниці" вдалося продати товарів індивідуального захисту на понад пів мільйона гривень.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт відносно керівника благодійної організації за фактом незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану скерували до суду.

Окрім того, у Києві на потреби ЗСУ передали понад 900 одиниць військової амуніції, вилученої з незаконного використання гуманітарної допомоги, загальною вартістю вісім мільйонів гривень. В прокуратурі нагадали, що в столиці викрили двох підприємців на організації схеми продажу військової амуніції, ввезеної в України в якості гуманітарної допомоги. Бізнесмени ввезли в Україну з Польщі 1500 бронепластин та 300 балістичних шоломів. Однак відмовились безкоштовно передати їх ЗСУ та виставили на продаж за роздрібною ціною в мережі своїх магазинів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Київській області за співпрацю з російськими окупантами та коригування ракетних обстрілів української інфраструктури затримали мешканця Білої Церкви. Чоловіка в грудні минулого року завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Російський шпигун збирав інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони в Київській області. Першочергово окупантів цікавили штаби управління ЗСУ і склади з артилерійським озброєнням. Окрім того, зрадник передавав російським спецслужбам координати місцевих об’єктів критичної та енергетичної інфраструктури для підготовки серії прицільних ракетних ударів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Саша

13 січня 2023, 15:45

Продажа гумпомощи - вид бизнеса для нашей елитки ещё с 90-х. Сейчас снова процветает. Национальный колорит, так сказать, европейской державы.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися