Під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету

Підрядник підозрюється у привласненні бюджетних коштів під час ремонту дитячого садочка

У Київській області підрядника підозрюють у розтраті близько 600 тисяч гривень з бюджету під час ремонту дитячого садка. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

Ювенальними прокурорами Бучанської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за підозрою у розтраті коштів місцевого бюджету та легалізації доходів, одержаних від незаконної діяльності.

За даними слідства, підозрюваний взявся за будівницькі роботи на території дитячого садка в Гостомелі, відповідно до умов укладеного з бюджетною організацією договору.

З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо недостовірні дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті та використання матеріалів. На цій підставі бюджетні кошти були перераховані на рахунок компаній, яку він представляв.

Однак, за висновком експертів, вартість незавершених робіт становила майже 600 тисяч гривень. Відтак, державі завдано збитків на цю суму.

Досудове розслідування проводилось відділом поліції №2 Бучанського районного управління поліції ГУ Нацполіції в Київській області, оперативний супровід - Бучанський РВ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області.

В умовах війни з'являються люди, які хочуть набити свої кишені, нажившись на ній за рахунок людського горя чи чужого імені. Міський голова Переяслава Вячеслав Саулко розповів про новий випадок цинічного шахрайства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися