Прокуратура вимагає стягнути з забудовника 12 млн гривень на розвиток Києва

Забудовник ухилявся від сплати коштів пайової участі

Прокуратура через суд наполягає на стягненні із забудовника коштів пайової участі у розмірі 12 мільйонів гривень на розвиток інфраструктури Києва. Про це повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури.

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва оперативно відреаговано на факт порушення державних інтересів забудовником, який ухилявся від сплати коштів на створення та розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури столиці.

У травні 2019 року один із забудовників отримав дозвіл на виконання будівельних робіт зі зведення будинків з нежитловими будівлями площею понад 42 тисяч кв.м в Оболонському районі Києва.

Після введення об’єкта в експлуатацію компанія не виконала вимоги законодавства щодо обов’язку сплати коштів пайової участі, які мали йти на створення та розвиток інфраструктури Києва.

У зв’язку з виявленими порушеннями Оболонською окружною прокуратурою подано до суду позов про стягнення із забудовника коштів пайової участі у розмірі понад 12 мільйонів гривень на підтримку територіальної громади Києва.

Нагадуємо, що під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету. Підозрюваний взявся за будівницькі роботи на території дитячого садка в Гостомелі, відповідно до умов укладеного з бюджетною організацією договору.

З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо недостовірні дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися