Під час ремонту дитячого санаторію під Києвом з бюджету розкрали понад 1 млн грн

Інженер технагляду підозрюється у сприянні незаконному заволодінню бюджетними коштами

Інженера з технічного нагляду підозрюють у сприянні незаконному привласненні понад 1 мільйона гривень бюджетних коштів під час ремонту дитячого санаторію на Київщині. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Інженеру технагляду повідомили про підозру в умисному внесенні службовцем до офіційних документів неправдивих відомостей та зловживанні службовими повноваженнями з метою сприяння заволодінню чужим майном, вчиненому в особливо великих розмірах.

Під час досудового розслідування встановлено, що у грудні 2021 року між дитячим санаторієм та директором товариства було укладено договір на виконання додаткових робіт з капітального ремонту корпусу будівлі. Було виділено бюджетні кошти у розмірі майже 1,5 млн грн.

Тоді інженер з технічного нагляду сфальсифікував акт приймання виконаних робіт і включив у нього пункти, які завищували фактичний обсяг завершених робіт та кількість використаних будматеріалів. На підставі вказаних документів адміністрація санаторію перерахувала бюджетні кошти на рахунок підприємства. Таким чином, фігурант допоміг керівнику товариства незаконно отримати кошти з бюджету.

Проте, за даними судової будівельно-технічної експертизи, вартість незавершених робіт перевищує 1,1 млн грн. Таким чином, держава зазнала збитків у розмірі вказаної суми.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років та конфіскацією майна.

Нагадуємо, що під Києвом підрядник розкрав близько 600 тисяч гривень з місцевого бюджету. Підозрюваний взявся за будівницькі роботи на території дитячого садка в Гостомелі, відповідно до умов укладеного з бюджетною організацією договору. З метою заволодіння бюджетними коштами підрядник підробив офіційні документи, до яких вніс завідомо неправдиві дані щодо виконання будівельних робіт на об'єкті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися